15 фактів про затори, пішоходів та велосипедистів

Чи непокоїть Вас те, що поліпшення умов для пішохідного та велосипедного руху призведе до збільшення заторів? Якщо так, то ці Основні факти проекту FLOW – для Вас! Ми переклалали це дослідження українською мовою.

Затори хвилюють усіх, особливо тих, хто приймає рішення на місцях: їм доводиться вирішувати багато проблем, зокрема пов’язаних із життєвим рівнем, безпекою дорожнього руху та якістю повітря. Відомо, що майже половина європейських політиків та керівників, які приймають рішення, занепокоєна можливістю збільшення заторів у випадку впровадження заходів із розвитку пішохідного (41%) та велосипедного руху (48%).

Однак, хоча це може здатися дивним для тих, хто боїться заторів, з’являється дедалі більше даних про те, що заходи з розвитку пішохідного та велосипедного руху насправді можуть сприяти зменшенню заторів у містах. Коротко кажучи, активні способи пересування можуть бути частиною плану збільшення пропускної здатності доріг та оптимізації транспортного потоку – для всіх учасників руху.

ПОДІЛИТИСЯ