Лежачий протест велосипедистів під КМДА

Сьогодні, 15 червня, під Київська міська державна адміністрація – КМДА відбувся лежачий протест Досить смертей на дорогах. Близько 200 велосипедистів і велосипедисток з плакатами заявили, що не будуть більше терпіти смерті на дорогах та вимагали покращення велосипедної інфраструктури у місті.

Також велоспільнота підготувала низку конкретних вимог до Київської міської державної адміністрації та Міністерства внутрішніх справ.

До протестувальників вийшов говорити заступник міського голови Олександр Густєлєв. Далі ініціативна група від велоспільноти у складі Богдан Лепявко, Анна Даниленко Олександр Ружицький, Олександр Рак, Денис Моляка, Віталій Селик, Сергій Харчук проговорила з ним всі вимоги велоспільноти.

Результати зустрічі:
▪️ є згода на те, щоб невідкладно почати роботу по місцях концентрації ДТП та облаштування веломаршрутів;
▪️ публікація проекту капремонту вулиці Борщагівської;
▪️ створення Велосипедної громадської ради при КМДА або ДТІ з регулярним звітуванням зі сторони міста перед громадою.

Детальніше все зафіксували у протоколі, який ми скоро опублікуємо. Попередні вимоги велоспільноти

«Дуже дякую всім, хто був сьогодні на акції та долучався до написання та коментування вимог. Ми робимо висновки з кожної з наших спроб конструктивно співпрацювати з міською владою. Наша громадська організація, а також наші друзі з інших велосипедних ініціатив, будемо прискіпливо стежити за часовими рамками та темпом виконання вимог, зафіксованих у протоколі», – заявив голова U-Cycle Богдан Лепявко.

ПОДІЛИТИСЯ