АВК в обличчях – Анна Атаманчук

Велосипед як хобі, як робота, як транспорт, як розвага. А що для вас велосипед? З якою метою його використовуєте і як до цього прийшли? Хто вони, члени Асоціації? Майже щодня нас стає все більше та більше – уже перетнули відмітку 300!

Анна Атаманчук, Кривий Ріг

Анна Атаманчук-720

Як давно ти їздиш на велосипеді?

В 2008 році я купила перший свій якісний велосипед, з того моменту намагаюсь використовувати його щоденно. Це не тільки корисно, приємно та дешево, це дарує відчуття свободи та незалежності від зовнішніх факторів та людей.

З якою метою його використовуєш?

Мабуть тільки не сплю з ним в одному ліжку, але він поряд із ним. Не дивлячись на відсутність більш-менш сприятливих умов, я використовую велосипед на повну. Він у мене транспорт і для міста, і для походів. На роботу – велосипед, до друзів – велосипед, за продуктами в магазин або на ринок – велосипед, відвезти малого в садочок чи до бабусі – велосипед, вихідні за містом – велосипед.

Як прийшла до цього?

Мій перший велосипед у свідомому житті був «Аіст», який я купила на гроші за мою косу, яку я відрізала та продала, мені тоді було 13 років. На ньому я долала досить великі відстані і навіть катала сусідку, стоячи на багажнику. В 15 років я вперше спробувала гірський велосипед Giant, він належав чоловіку моєї тітки, це був 1998 рік. Тоді я зрозуміла – мені дуже потрібен такий велосипед. Після довгої паузи моя мрія про якісний велосипед здійснилась. В 2008 році мій знайомий надумав продавати свій Giant, котрий він обожнював і купував для нього все найкраще, але на розпродажу зустрів «кохання» свого життя Norco. 7 березня я йому віддала гроші і забрала свою мрію, а 8 березня ми купили велосипед чоловіку. З того часу я на велосипеді майже всюди, тепер ще й з дитиною.

Що для тебе велосипед?

Це моя тренажерна зала і відпочинок одночасно: працює тіло – відпочиває душа! Велосипед допомагає проводити час з родиною корисно та цікаво. Не треба замислюватись як дістатися до віддаленого цікавого місця, просто сідаєш і їдеш. Разом із тим, використовуючи велосипед, я власним прикладом демонструю містянам можливість якісної альтернативи бензиновому транспорту, брудним та дорогим маршруткам.

Що ти думаєш про АВК і чому приєдналась?

Чудове об’єднання людей, які прагнуть зробити зручним міський простір для всіх велосипедистів, пішоходів та людей, які поважають себе та оточуючих. Приєдналась, бо прагну перейняти досвід розробки та втілення проектів для свого міста. Приємно бути частиною організації, яка робить людей кращими!

Ще кілька слів: твоє побажання майбутнім велосипедистам і Києву.

Намагайтесь бути корисними АВК і отримаєте умови для використання велосипеду безпечно. Бажаю кожному знайти однодумця в родині, або створити родину з однодумцем.

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті! 

ПОДІЛИТИСЯ