АВК в обличчях – Ігор Тищенко

Асоціація велосипедистів Києва – це насамперед люди. Нас уже більше 160, і це число постійно зростає. Хто вони, члени Асоціації велосипедистів Києва? Про це розповідаємо в рамках спецпроекту “АВК в обличчях”.

Знайомтеся – Ігор Тищенко, аналітик Центру дослідження суспільства.

Ігор Тищенко-720

Як давно Ти їздиш на велосипеді?

Постійно в Києві – з 2010

З якою метою його використовуєш?

На роботу, навчання, інші повсякденні цілі.

Як прийшов до цього?

В основному – через занепад системи громадського транспорту і втрату часу в транспорті, його незручність.

Що для тебе велосипед?

Можливість швидко діставатись майже до будь-якої точки в Києві, вільно відчувати місто і обганяти автомобілі, які безнадійно стирчать в заторах.

Чому ти приєднався до АВК і що думаєш про організацію?

Приєднався головним чином тому, що АВК – одна із дуже небагатьох організацій у Києві, яка реально намагається робити дуже багато для міста в цілому, для покращення роботи транспорту, сучасного, а не архаїчного планування вуличної мережі, підвищення доступності і комфорту публічних просторів в цілому. Власне нашим першим спільним “проектом” з АВК було лобіювання змін до проекту рекоснтрукції Поштової площі, яка, як ви бачите, перертворюється на чергову розв’язку з торгівельним центром

Побажання потенційним велосипедистам і побажання Києву

Не бійтесь, але будьте уважні в трафіку. КМДА побажаю зараз – відмінити всі одіозні і непотрібні проекти типу відбудови церкви Стрітення, будівництва чергової “Алеї воїнської слави”, “Біонік-хіллу” і пустити ці гроші на покращення пішохідної і дорожньої інфраструктури, зокрема і велосипедної.

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

Ви також можете стати обличчям АВК – пишіть нам media {at} avk.org.ua для обговорення своєї участі в цій ініціативі.

ПОДІЛИТИСЯ