Київ долучився до Зимового Дня “Велосипедом на роботу”

Велосипедисти столиці традиційно зібралися в День “Велосипедом на роботу” на Майдані для “велосніданку” та спілкування з однодумцями.

Зимовий День "Велосипедом на роботу", Майдан Незалежності, 12 лютого 2016 року

Зимовий День “Велосипедом на роботу”, Майдан Незалежності, 12 лютого 2016 року. Фото: АВК

Вже вдруге Київ долучився до Міжнародного Дня “Велосипедом на роботу”. Охочі зібралися вранці перед роботою на Майдані Незалежності для спілкування з однодумцями, обміну ідеями та враженнями. Мета акції – показати, що погода не є перешкодою для їзди на велосипеді по місту, але для того щоб велосипед став масовим транспортом в Києві, необхідно створювати якісну, безпечну велосипедну інфраструктуру й слідкувати за станом доріг.

Фото: АВК

Цього разу подія була повністю організована “знизу”: кияни самі домовлялися про місця збору та їхали з різних куточків міста.

Winter_B2W

Група з Позняків їде на Майдан. Фото: Олег Жиделяєв

“Їздити на велосипеді – це круто, навіть взимку. Крім того, що це круто – це ще й швидко. Велосипедисти привітно машуть руками, проїжджаючи корки та обганяючи забитий в час пік громадський транспорт. Для багатьох мешканців Києва, в залежності від їх місця проживання та роботи, велосипед дійсно є найшвидшим варіантом дістатись на роботу. Ми віримо, що кататись в сніг чи дощ не надто приємно, але ж ніхто й не заставляє приковувати себе до велосипеда ланцюгами! Зате поїздка під ранішним сонцем завжди додає бадьорості, незалежно від температури повітря”, – зазначив Богдан Лепявко, Голова Асоціації велосипедистів Києва.

Група з Голосієва

Дехто готується до зимової їзди на велосипеді з особливою ретельністю:

Фото: АВК

Аналогічні акції відбулися цього дня ще в 6 містах України: Львові, Кривому Розі, Івано-Франківську, Рівному, Хмельницькому та Харкові. Загалом ідею підтримало кільсот міст світу (карта).

Фото: АВК

Дякуємо всім, хто долучився та нашим партнерам: DRUZI Cafe & Bar – за безкоштовну каву та чай для учасників флешмобу, та майстерні Veloprostir – за знижки на обслуговування велосипеда для тих, хто приїхав сьогодні на Майдан.

Більше фотографій в альбомі Асоціації велосипедистів Києва в Facebook.

Крути педалі, Київ!

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ