Велосипедисти поспілкувалися з директором фунікулеру

Київські велосипедисти завітали до фунікулеру, де нещодавно змінилися правила перевезення велосипедів. Вони наполягали знову дозволити перевозити велосипеди.

фунікулер велосипед

Після акції “Критична маса” 19 липня 2014 року частина велосипедистів відправилася до фунікулеру, аби висловити своє невдоволення новими правилами перевезення, за якими велосипед можна перевозити тільки в чохлі та знявши переднє колесо.

фунікулер велосипед

До велосипедистів вийшов директор фунікулеру Микола Окольничий. Він пояснив, що правила було змінено на основі заяв двох пасажирів, яким велосипеди забруднили одяг. Однак у книзі скарг на пропозицій фунікулеру остання заява була датована серпнем 2013 року. За словами директора, скарги надійшли через кол-центр 1551.

фунікулер велосипед

Він також пояснив, що дозвіл на провезення велосипедів, що діяло донедавна, був виданий “усно” на період проведення Євро-2012. За його словами, немає законних підстав перевозити велосипеди в фунікулері у звичайному вигляді, тому керівництво пішло на останні зміни. Пан Окольничий зазначив, що питання повинен вирішувати Департамент транспортної інфраструктури міста Києва.

фунікулер велосипед

km-19.07-7

Спілкування з велосипедистами тривало більше півгодини. Директор фунікулеру отримав від велосипедистів письмову заяву, на основі якої пообіцяв звернутися до Департаменту транспортної інфраструктури. Це було погоджено як перший крок, і якщо він не буде задоволений Департаментом, велосипедисти будуть проводити нові акції та спілкуватися з установою напряму.

фунікулер велосипед

Текст заяви:

Змінити правила перевезення велосипедів. Дозволити перевезення двох велосипедів в окремому відділенні фунікулеру за окрему плату, рівну вартості проїзду в фунікулері. Велосипеди не повинні бути складені чи упаковані в чохли.

Під заявою підписалося понад 30 осіб.

фунікулер велосипед

фунікулер велосипед

Асоціація велосипедистів Києва продовжує відслідковувати ситуацію з фунікулером. Нагадуємо, які пропозиції ми висловили раніше:

Таким чином, сьогоднішня акція є лише першим публічним зверненням велосипедистів до керівництва фунікулеру. З понеділка, 21 липня, фунікулер закривається на літню перерву, тож саме цей час варто використати, аби з нового сезону велосипедисти знову могли зручно користуватися підйомником.

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ