Направили подяку водіям громадського транспорту за увагу до велосипедистів

Асоціація направила КП “Київпастранс” лист-подяку за увагу і безпечну поведінку водіїв комунального громадського транспорту.

Після обговорень з велосипедистами, Асоціація вирішила подякувати водіям київських автобусів, тролейбусів та трамваїв за, переважно, уважну та безпечну поведінку щодо велосипедистів на дорогах.

“Проблем з громадським транспортом для велосипедистів, як на мене, в Києві немає. А от з маршрутками…Але ж в того ж Пастрансу власних маршрутів ~ 9… Подякуйте водіям тролейбусів та автобусів за адекватність на дорогах!” – зазначив у обговоренні один з велосипедистів Роман Сліпченко.

IMG_5846

Окрім подяки, надіслали нагадування щодо базових правил, дотримання яких допоможе підняти відчуття безпеки велосипедистів. Наводимо текст листа повністю та запрошуємо усіх, хто поділяє цю думку, направити подібну подяку комунальному підприємству через контактний центр м. Києва 1551.

Шановний Сергію Петровичу,

Від імені багатьох велосипедистів Києва Асоціація велосипедистів Києва висловлює свою вдячність та повагу водіям автобусів, тролейбусів та трамваїв КП “Київпарстранс” за їхню увагу та, у більшості, безпечну поведінку і уважне ставлення до велосипедистів на вулицях Києва.

Просимо донести нашу подяку до усіх водіїв та ще раз нагадати про прості правила поведінки водіїв громадського транспорту, які дозволяють велосипедистам відчувати безпеку та комфорт на дорогах міста:

1. Перед зупинкою не обганяти велосипедиста, дати йому/їй проїхати;
2. Залишати безпечний інтервал при обгоні та випередженні, щонайменше 1,5м;
3. Не сигналити велосипедистам, крім випадків дійсного попередження аварійної ситуації;
4. Очікувати побачити велосипедистів у дзеркалах заднього виду;
5. Зупинятись на зупинках якнайближче до тротуару.

Ще раз щиро дякуємо водіям підприємства!

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ