Нові подробиці ДТП у Києві, яке забрало життя велосипедиста

Увечері 9 березня велоспільноту Києва шокувала новина про смерть велосипедиста, який помер під час ДТП на пішохідному переході на вул. Заболотного в Голосіївському районі.

В інтернеті новина розійшлася завдяки dtp.kiev.ua, які заявили про те, що велосипедист переїжджав пішохідний перехід. Однак джерела Асоціації велосипедистів Києва в Національній поліції України повідомили, що велосипедист у момент наїзду переводив велосипед по зебрі, спішившись. Зі слів очевидців, загиблому було 49 років, він проживав у селі Кременище за вісім кілометрів від місця аварії.

zabolotnogo

Наявність на даному переході світлофорного регулювання чи інженерних засобів заспокоєння руху подарувала би людині життя. Транспорт у місті не має права рухатися зі швидкістю, при якій водій не встигає зреагувати на небезпечну дорожню ситуацію. Швидкість на дорозі до 50 км/год є більш сумісною з життям при ДТП“, – заявили в Асоціації велосипедистів Києва.

Нагадаємо, в Україні триває інфокампанія “За безпечні дороги“, метою якої є, зокрема, посилення відповідальності водіїв за перевищення швидкості, зменшення нештрафованого перевищення +20 км/год.

Безпека руху велосипедистів

Асоціація велосипедистів Києва протягом кількох років проводить велонавчання з безпеки руху, щоб підвищити культуру поведінки на дорозі серед велосипедистів: “Будь-який транспорт вписує нас у систему прав і обов’язків. Велосипедисти мають право на дорогу та безпечну інфраструктуру, але є повноцінними учасниками дорожнього руху. Тому вони мають обов’язки – виконання Правил дорожнього руху. Одне без іншого неможливе”.

17202676_1465969796775971_8127234564525977247_n (1)

Велошкола в 2017 році стартує наприкінці квітня, але відвідати велонавчання можна буде 25 березня у рамках програми фестивалю кіно про права людини DocuDaysUA.

Для допомоги постраждалим у вело-ДТП ми створили ініціативну групу “ВелоХелп”, набір у яку завжди відкритий.  Щоб запобігти вело-ДТП, ми проводимо зустрічі для виховання культури велосипедистів, зокрема вчимо надавати першу медичну допомогу та розуміти юридичні аспекти при аваріях.

Читайте також: Про різницю між велосипедистами і хрустами

veloshkola

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ