Рішення по доступності Поштової: протокол робочої зустрічі 21.05

Публікуємо протокол робочої зустрічі щодо врахування на Поштовій площі руху пішоходів, велосипедистів та людей з особливими потребами.

21 травня зустрілися замовники й проектанти реконструкції нової Поштової площі (Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд, Київдормістпроект) з активістами за безпечний і комфортний прохід та проїзд по Поштовій (Асоціація велосипедистів Києва, ГО “Підмога.Інфо”, ГО “Безбар’єрний Київ”).

Обговорювали, як добудувати Поштову так, щоб вона була зручна та доступна для усіх мешканців Києва, не лише для автомобілістів.

Рішення згідно з протоколом:

Публікуємо протокол зустрічі.

Протокол щодо доступності Поштової площі 21.05.2015

За цим посиланням можна прочитати нотатки Радниці міського голови з питань розвитку велотранспорту, які вона зробила після цієї зустрічі.

На прохання АВК, дрезденський інженер надав рекомендації щодо організації проїзду Поштової з боку Володимирського узвозу. Олександр пропонує не лише залишити наземний перехід через Володимирський узвіз, а і додати ще один, на початку естакади. Інакше велосипедисти та люди з візками не переберуться через реконструйовану Поштову.

Нагадуємо про аналіз доступності Поштової площі, який робили активісти перед зустріччю. Ще один цікавий аналіз тут.

Ось тут можна переглянути проект пішохідної зони Поштової, що його передали на ознаймлення активістам.

Якщо нічого не змінювати на Поштовій, то вона може стати недоступною для 30% киян.

ПОДІЛИТИСЯ