Три проекти Громадського бюджету покращують безпеку руху

Представники Асоціації велосипедистів Києва ініціювали інфраструктурні проекти Громадського бюджету, які поліпшать безпеку на дорогах міста і створять переваги для громадського транспорту, велосипедистів і пішоходів.

Ці проекти Громадського бюджету пройшли відбір, голосування за них розпочнеться 24 серпня, в День незалежності України.

Встановлення делініаторів для смуг громадського транспорту (Жилянська, Антоновича, Чоколовський)

Виділені смуги громадського транспорту формально досі не виконують своєї функції в Києві через масове порушення водіями правил дорожнього руху. Проект пропонує відокремити смуги громадського транспорту делініаторами висотою близько 10 см, щоб водії автомобілів не заважали руху автобусів і тролейбусів.
Важливо, що ділянки для встановлення деленіаторів мають бути поруч з ТРЦ Ocean Plaza на Либідській та на вул. Жилянській, де смуги для громадського транспорту часто зайняті авто.
https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/1211

Облаштування антикишень – безпекових і антипаркувальних зон поруч з пішохідними переходами

У Києві не рідкість, коли водії авто запарковують місця поруч з наземними переходами, що негативно впливає на можливість водія та пішохода бачити одне одного при наближенні до пішохідних переходів.

За рахунок звільненого від автівок простору водії завчасно та краще бачитимуть пішоходів, які наближаються до переходів.
https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/1201

Безпечні переходи з острівцями безпеки

Наземні пішохідні переходи в Києві часто дуже небезпечні, бо пішоходам потрібно подолати 4-6 смуг руху і не зіштовхнутися з транспортними засобами.
Проект пропонує облаштувати переходи острівцями безпеки там, де є місця концентрації ДТП, або є небезпека переходити дорогу:
Нерегульований перехід біля Повітрофлотського проспекту 11;
Регульований перехід через біля метро Васильківська;
Нерегульований перехід біля вулиці Данила Щербаківського 68, 54.
https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/1194

“Два останні проекти стосуються безпеки руху в Києві. Ми сподіваємося, що КК Київавтодор в недалекому майбутньому буде самостійно поширювати подібну практику при будівництвах та реконструкціях вулиць”, – каже один з авторів проектів Влад Самойленко.

До команди цих проектів Громадського бюджету входять представники Асоціації велосипедистів Києва Влад Самойленко, Богдан Лепявко, Маріанна Маршаленко, Андрій Климчук та Анна Гуз.

Голосування почнеться 24 серпня 2018 року на сторінках проектів на сайті Громадського бюджету. Підтримайте своїм голосом проекти №№1194, 1201 і 1211, які можуть зробити Київ безпечнішим і зручнішим містом.

Нагадаємо, минулого року перемогли два проекти Громадського бюджету, які ініціювали для покращення безпеки руху та умов пересування велосипедистів і пішоходів у Києві. Це проекти про облаштування перехоплювальних велопаркінгів біля станцій метро та острівців безпеки на пішохідних переходах.

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ