У День без авто стартувала кампанія «Я ЗА ВЕЛО»

Сьогодні, 22 вересня, у Всесвітній День без авто українські велосипедні громадські організації запустили кампанію Я ЗА ВЕЛО” . Організації з 16 міст підготували Декларацію, яку пропонують підписати кандидатам та кандидаткам до органів місцевого самоврядування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

Після початку пандемії Covid-19 значно зросла кількість людей, які пересуваються на велосипедах. Українські міста та громади можуть використати пандемію як вікно можливостей та запровадити більше велоінфраструктури. Пересування на велосипеді є дешевшим ніж на авто, дає можливість зберігати соціальну дистанцію та корисне для профілактики хронічних захворювань. Тому розвиток велоінфраструктури має стати пріоритетом для майбутніх депутатів та міських голів. 

«У Всесвітній день без авто ми запрошуємо усіх кандидатів та кандидаток на участь у місцевих виборах підписати Декларацію «Я ЗА ВЕЛО». Декларація містить 10 пунктів, впровадження яких значно покращить мобільність у містах та громадах, а також підвищить якість життя своїх жителів», – зазначила Анастасія Макаренко, координаторка кампанії, директорка U-Cycle.

Текст декларації “Я ЗА ВЕЛО” 

Цією кампанією громадські організації прагнуть досягнути  покращення змісту виборчих кампаній і суспільного дискурсу у темі транспорту та мобільності; посилити підзвітність та відповідальність місцевих політиків під час своєї каденції; сприяти вищій якості життя в наших громадах через розвиток сталої міської мобільності, у т.ч. велосипедного та пішохідного руху. 

Учасники національної кампанії “Я ЗА ВЕЛО” запрошують однодумців з інших міст та ОТГ долучатися до ініціативи та пропонувати своїм місцевим кандидатам та кандидаткам підписувати велосипедну Декларацію.

Ініціатор та координатор кампанії «Я ЗА ВЕЛО»: національна коаліція громадських організацій “Українська велосипедна мережа”.

Локальні координатори кампанії: U-Cycle (ГО “Асоціація велосипедистів Києва”), ГО “ВелоВектор” (Одеса), ГО “Львівська асоціація велосипедистів” (Львів), ГО “Сіті Лаб” (Полтава), ГО “Міські Реформи” (Харків), ГО “Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону “ФОРЗА” (Ужгород), ГО “Вінниця мобільна” (Вінниця), ГО “ВелоХерсон” (Херсон), ГО “Дніпровська асоціація велосипедистів” (Дніпро), ГО “Клуб велосипедистів “ВелоЖитомир” (Житомир), ГО “Асоціація велосипедистів Рівненщини” (Рівне), ГО “Велокривбас” (Кривий Ріг), ГО“Центр соціальних та ділових ініціатив” (Яремче, Івано-Франківська обл.), ГО “Вознесенське об’єднання “Наше місто” (Вознесенська ОТГ), ГО “Спільно HUB” (Запоріжжя), ГО “Альтер-Спорт” (Велорух Миколаїв), ВелоМиргород (Миргород).

ПОДІЛИТИСЯ