У Києві відбувся Літній День “Велосипедом на роботу” (фото)

Вже втретє в Києві відбувся День “Велосипедом на роботу”. Ось яким ми його побачили.

B2W_18.06

Фото: Оксана Шиян

18 червня ми вирушили з різних куточків Києва, аби зустрітися на Майдані Незалежності для “велосніданку” та поспілкуватися з однодумцями. Їхали як організовано районниим колонами, так і самостійно. Паралельно велосипедом на роботу цього дня їхали також Запоріжжя, Кривий Ріг, Львів, Миргород, Мукачево, Полтава і Харків.

День “Велосипедом на роботу” проводиться з метою показати, що велосипед – це повноцінний транспортний засіб, яким можна користуватися для щоденних поїздок по місту: на роботу, навчання чи в будь-яких інших справах. Ця подія – також привід нагадати про необхідність створення якісної велосипедної інфраструктури в Києві та Україні, для того щоб широке коло людей сповна відчуло переваги їзди на велосипеді.

Цього разу захід проходив у рамках Тижня сталої енергетики, адже використовуючи велосипед, кожен з нас також робить внесок у боротьбу зі змінами клімату, а також наші міста стають чистішими й комфортнішими для життя.

Отак ми їхали:

По дорозі з Троєщини:

B2W_Troyeshchyna_Kovalenko

Фото: Олександр Коваленко

Збір на Оболоні (найбільші колони були на Оболоні та Позняках, до речі; на фото не всі)

B2W_18.06.15_Obolon_Elpy

Фото: Сюзанна Елпі

По дорозі з Лісового масиву:

B2W_18.06.15_Lisova_AlexanderMekh

Фото: Олександр Мєх

Ми не перекривали вулиць, не організовували супроводу ДАІ – просто рухалися по дорозі згідно з правилами дорожнього руху, повноправними учасниками якого ми є. Багато хто їхав цього дня велосипедом на роботу вперше, сподіваємось, після цього в Києві з’явиться ще більше постійних користувачів велосипеда.

B2W_Svyatoshyn_Vognick

Колона зі Святошина. Фото: Микола Вогник

B2W_18.06.15_Darnutsya_Tsymbaliuk

Збір на Дарниці. Фото: Олексій Цимбалюк

Дві години перед роботою на Майдані – це заряд бадьорості та радості: від зустрічі зі старими та новими знайомими, від променів сонця (що живило нашу техніку і навіть заварювало каву), від смачних круасанів. Чудовий початок робочого дня, чи не так?

B2W_18.06_friends

Фото: Оксана Шиян

На Майдані Незалежності побував міністр екології Ігор Шевченко. Він висловив свою підтримку розвитку велотранспорту як чистого виду транспорту. Екоцентр і Асоціація велосипедистів Києва вже готують рекомендації до Міністерства екології щодо стратегії розвитку сталого транспорту в Україні.

B2W_18.06_Ministr

Фото: Оксана Шиян

Участь у “Bike to Work Day” взяли також співробітники Міністерства закордонних справ України. Вони приїхали на велосніданок власною колоною у супроводі ведучих компанії Veliki.ua. У той же день біля МЗС було встановлено велопарковку.

B2W_18.06.15MZS

Фото: МЗС

Наступний День “Велосипедом на роботу” – у вересні, а перед тим буде конкурс “Велопрацедавець року” – тож попереду літо, щоб створити на ваших робочих місцях умови для співробітників та клієнтів на велосипедах. В нагоді може стати наша брошура (друковану версію можна взяти в офісі Асоціації).

Подяки:

Ми надзвичайно вдячні всім тим людям, які допомогли зробити цей ранок незабутнім. Ведучим колон: Дмитру Васильєву, Миколі Вогнику, Антону Гречинському, Олені Грінченко, Сюзанні Елпі, Павлу Єфіменку, Олегу Жиделяєву, Олександру Коваленку, Богдану Колодяжному, Єгору Коляденку, Олегу Лементарьову, Богдану Матковському, Валерію Пастуху, Юрію Саладісу, Анні Сенько, Сергію Смирнову,  Володимиру Сосевічу, Олексію Цимбалюку, Богдану Яремчуку, Ірині Ярошенко.

Усім, хто допомагав організувати це дійство на Майдані: Таїсії Биковій, Артуру Ганеєву, Олексію Гаценку, Діані Зубко, Аліні Кобернітській, Наталії Шавановій, Анні Шматок, Марині Ющенко, Денису Чернишову, Марії Корж за дизайн, нашій фотографині Оксані Шиян + еконцетрівцям.

B2W_18.06_volunteers

Ми дуже раді, що кожного разу до Дня “Велосипедом на роботу” долучаютсья нові організації, тому окрема подяка партнерам – Екоцентру, завдяки якому “велосніданок” був максимально екологічним за змістом і настроєм! #ecofriendly + #bikefriendly = сила!

B2W_ecocenter

Звукове обладнання на Майдані Незалежності в День “Велосипедом на роботу” працювало від енергії сонця.

B2W_sun_coffee

“Сонячна кава” на Майдані. Фото: Оксана Шиян

Veliki.ua – спасибі за системну підтримку велосипедного руху в Києві та Україні, зокрема за те, що також просуваєте щоденне використання велосипеда як транспорту! З вами легко працювати!

Фото: МЗС

І, звісно, передаємо привіт DRUZI cafe&bar, що дарують усім учасникам велосніданку на Майдані кавовий настрій до кінця місяця (сертифікати на кавові напої). Ми вже встигли посидіти на вашому газончику вчора та зацінити нову велопарковку.

B2w_Druzi

Фото: Олеся Сторожук

Більше фото буде незабаром на сторінці АВК в Facebook.

Facebook-event, якщо хтось пропустив.

Крутимо педалі далі! Київ – велосипедне місто!

Фото: Олеся Сторожук

#Bike2WorkKyiv #велосипед #екоцентр #bikefriendly #ecofriendly #safeenergy

ПОДІЛИТИСЯ