У Києві вже вдруге зібралася “Критична маса”

Весело, масово, майже спонтанно, а цього разу з продовженням – такою була Критична маса-2 в Києві.

критична маса київ critical mass kiev

Місяць тому Київ приєднався до міжнародного велосипедного руху Critical Mass, а 19 липня 2014 року відбулася вже друга акція.

критична маса київ critical mass kiev

“Критична маса” (КМ) – це майже спонтанне зібрання велосипедистів, які їдуть містом, щоб звернути увагу на те, що вони є повноправними учасниками дорожнього руху.

критична маса київ critical mass kiev

Маршрут велопропбігу зажди різний. Цього разу стартували з парку Т.Шевченка, їхали з вітерцем по просп.Перемоги, Зоологічній, Дегтярівській, Борщагівській, і зрештою фінішували біля КПІ.

критична маса київ critical mass kiev

critical mass kiev

На відміну від першої КМ в Києві, вкінці велосипедисти не роз’їхалися хаотично хто куди. З’явилися пропозиції поїхати на до посольства Нідерландів, аби висловити співчуття найвелосипеднішій країні світу, громадяни якої загинули в четвер у повітряному просторі над Україною.

критична маса київ critical mass kiev

Після цього частина велосипедистів відправилася до фунікулеру, який нещодавно змінив правила перевезення велосипедів. Там вони зустрілися з керівництвом та передали свої пропозиції.

Киян приїхали підтримати велосипедисти з Одеси, які, до речі, запрошують на Критичну масу до себе 26 липня.

critical mass kiev

Об’єднуючий колір цієї КМ – жовтий.

critical mass kiev

Довідка:

Перші “Критичні маси” в світі проходили ще в 1970х роках, однак першою подією сучасного формату прийнято вважати КМ у Сан-Франциско 1992 року і з тих пір пройшла у понад 300 містах.

Вважається, що КМ стала сильним поштовхом до розвитку велосипедної інфраструктури в багатьох містах, тож сподіваємося, що Київ – не виняток.

Історія “Критичної маси” в Україні сягає ще 2008 року у Львові, але масовою подія стала у тому ж місті тільки в 2013му; у 2014 році “Критична маса” отримала нове дихання і вже пройшла в Одесі, Києві, планується в Хмельницькому та інших містах.

Підписуйтеся на сторінки в соцільних мережах та приїжджайте на наступні події:

Critical Mass Ukraine (Facebook)

Critical Mass Ukraine (Vkontakte)

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ