Veloforum 2021 вперше відбувся онлайн і офлайн у 4 містах України

Протягом трьох днів, 17-19 вересня, відбулась міжнародна конференція Veloforum 2021, яка вперше транслювалась онлайн та проходила в чотирьох містах України: основна програма в Ужгороді та хаби в Одесі, Бердянську і Краматорську.

Темою Veloforum 2021 є велотуризм. З Ужгорода транслювались онлайн лекції, презентації досліджень, дискусії та ін. за участю понад 50 експертів та експерток з України та світу. Програма і запис трансляцій конференції доступні на сайті: https://veloforum.org.ua/program/

«Цього року Veloforum 2021 пройшов в Ужгороді в межах нашого проєкту «BikeAccent: велосипедна доступність обʼєднує території». Разом з Івано-Франківською, Закарпатською областями та партнерами зі Словаччини ми розробляємо стратегічні документи для розбудови велотуристичних маршрутів. Транскордонна велосипедна доступність пов’язує території, а велосипедна їзда поліпшує довкілля, здоров’я та життя людей», – пояснив Іван Зінов’єв, директор проєкту «BikeAccent: велосипедна доступність обʼєднує території».

«Карантинні обмеження підвищили цінність велосипеда як безпечного індивідуального транспорту і дали поштовх для розвитку велосипедної інфраструктури в українських містах. Також відбулась значна перемога на національному рівні: в Україні розробляють велосипедну стратегію, яку мають більшість європейських країн. Цей документ передбачає розумне планування міст та передмістя, заходи для підвищення безпеки руху, фінансові механізми для стимулювання розвитку велоінфраструктури і розвиток туристичних маршрутів», – розповіла Анастасія Макаренко, директорка U-Cycle.

Метою конференції є поширити кращі практики велотуризму в Україні та за кордоном, актуальний досвід українських міст у розвитку велоінфраструктури, новини національного законодавства про велотранспорт і сучасні рішення для розвитку сталої мобільності.

Veloforum 2021 відбувся як частина транскордонного проєкту «Bike AcceNT: велосипедна доступність об’єднує території», який реалізують Центр соціальних та ділових ініціатив (Яремче), Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону «ФОРЗА» (Ужгород) у партнерстві з Пряшівською Велосипедною Групою Костітряс (Словаччина) за підтримки ЄС в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна. Хаби в трьох містах України проходять за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ — Україна. Співорганізаторами Veloforum 2021 є Ужгородська міська рада та U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва»), яка проводить подію в Україні з 2008 року.

Партнерами Veloforum 2021 в Ужгороді є Egis Ukraina, Shtefanyo V&V, Varosh Hlib і Закарпатський пряник. Інформаційним партнером є онлайн-путівник Закарпаттям та його містами Varosh.

Нагадаємо, у 2020 році конференцію скасували через пандемію і вирішили проводити Veloforum 2021 у змішаному форматі — онлайн та офлайн. Право приймати наступний Veloforum отримало місто Запоріжжя.

Фото: Veloforum / Михайло Архангел

Фото Veloforum 2021 доступні на сторінці в Facebook: день 1, день 2, день 3.

ПОДІЛИТИСЯ