“ВЕЛОГЕН”: соцмережа, календар та інфосервіс для велосипедистів

У цьому огляді ми хотіли б презентувати дуже цікавий український велопроект — соціальну мережу для велосипедистів «ВЕЛОГЕН» (сайт проекту: www.velogen.ua). «ВЕЛОГЕН» — ресурс створений велосипедистами для велосипедистів, і це відчутно з перших хвилин користування.

Що таке «ВЕЛОГЕН»? І чим він цікавий?

В першу чергу «ВЕЛОГЕН» — це соціальна мережа для велосипедистів. Тут ви знайдете всі обов’язкові атрибути соціальної мережі. Це пошук і додавання друзів, спілкування в приватних і групових чатах, участь у спільнотах, створення заходів, стрічка новин від ваших друзів, фотоальбоми, відео і т. п. Але… що ж робить її саме соціальною мережею для велосипедистів? Саме деталі та унікальні фішки!

Коли починаєш користуватися сервісом, одразу відчуваєш наскільки ретельно відпрацьовані всі деталі. Хоч як це дивно, ми уважно стежимо за розвитком проекту вже понад рік (з моменту його відкритого тесту), і з упевненістю можемо сказати, що роботи з удосконалення сервісу ведуться постійно. На сайті велика кількість корисних сервісів для велосипедистів, які об’єднані в єдину інформаційну мережу. Можна сказати, що тут є все, що може знадобитися велосипедисту, а якщо чогось немає, то судячи по заявам розробників і темпами розвитку проекту, незабаром обов’язково з’явиться.

Деякі фішки проекту ми розберемо детальніше…

Отже, що ж тут є?

А є тут для велосипедистів дійсно багато…

Хочете поспілкуватися з друзями — будь ласка, ось вам онлайн-чат. Бажаєте спланувати поїздку з друзями — до ваших послуг велокарта та інструменти прокладання маршруту. Бажаєте поділитися своїми враженнями, відео, фото – просто додайте запис у мікроблог до себе на стіну, і її побачать всі ваші друзі.

Якщо ж вам є про що написати в блозі, наприклад, звіт про велопохід, та ще й є маршрут (KML) яким ви бажаєте поділитися з іншими велосипедистами – ви можете створити повноцінний пост в своєму блозі. А якщо ваш пост ще й буде визнаний самим цікавим на кінець тижня, ви маєте гарний шанс отримати приз – «Чергові двісті» від адміністрації сайту.

Вся статистика активності друзів зручно представлена в профілі, звідки можна перейти в будь-який розділ сайту і подивитися всі свої або опубліковані матеріали ваших друзів.

Календар велосипедних заходів

В календарі заходів, ви можете дізнатися про всі майбутні велоподії України. Змагання, велопоходи, бревети, ПВД і навіть покатушки — все це можна знайти в розділі «Заходи». Заходи представлені дуже зручно і інформативно у вигляді списку всіх заходів або календарної сітки по місяцях, тижнях і днях. Будь-який користувач має можливість додати свій захід і приймати заявки на участь у ньому.

Крім того, заходи можуть бути опублікувані від імені спільноти, у цьому випадку захід буде вважатися командним, і відобразиться на сторінці спільноти.

Адміністратори проекту постійно підтримують актуальну інформацію про заходи, додаючи все нові і нові події.

Спільноти і велоклуби

Окремо варто відзначити як в проекті реалізовані співтовариства. До цього питання тут підійшли ретельно. Будь-який клуб чи організація можуть зареєструвати на проекті свою сторінку. З моменту реєстрації доступно зручне, візуальне редагування сторінок спільноти, запрошення друзів до спільноти, призначення модераторів і блогерів.

Модератори можуть редагувати сторінку спільноти і створювати командні заходи, які будуть опубліковані в загальному календарі та на сторінці спільноти. А також створювати командні альбоми, які також будуть публікуватися на сторінці спільноти.

Унікальна фішка спільнот «ВЕЛОГЕНА» — це командні чати. У командних чатах присутні абсолютно всі учасники спільноти, а нові підключаються автоматично. У ці чати не треба додавати людей, як в групові чати (які, до речі, також присутні в проекті і можуть бути використані для конфіденційних групових бесід).

Користуватися командним чатом одне задоволення, скільки б не було учасників в співтоваристві 10 осіб або 10000 всі можуть спілкуватися без проблем і лагів (як ми пам’ятаємо «ВКонтакте» обмежував групові чати 50 учасниками), і не потрібно турбуватися з приводу підключення нових членів спільноти.

На сторінці спільноти доступна детальна статистика активності спільноти. Майбутні заходи, свіжі командні пости, кількість учасників, блогерів і т. п.

Інформаційні сервіси «ВЕЛОГЕНА»

І хоча творці позиціонують свій проект як соціальну мережу, вона не обмежується лише соціальною складовою, пропонуючи широкий набір самого різного корисного функціоналу.

«Журнал»

Свіжі новини зі всієї України та світу, цікаві статті та корисні огляди, — все це ви зможете в журналі «ВЕЛОГЕН». Авторські статті і огляди оформлені настільки цікаво, що читання перетворюється на захоплюючий процес. Матеріали, ніби зійшли зі сторінок дорогих глянцевих видань на зразок «Men’s Health». Відразу видно високу планку підняту редакцією «ВЕЛОГЕНА».

Читати такий журнал не набридає, статті розкривають по справжньому актуальні та цікаві теми, а матеріал подано якісно і свіжо. Свіжі новини, корисні поради новачкам та лайфхаки, здоров’я і безпека велосипедистів, огляди новинок і рекомендації по вибору байка, свіжа інформація про світові тренди та багато-багато іншої інформації на велосипедну і туристичну тематику ви знайдете на сторінках першого в Україні електронного журналу для велосипедистів «ВЕЛОГЕН».

«Блоги»

Щоденники, подорожні нотатки велотуристів, фотозвіти з велоподій, опис подорожей і маршрутів, огляди велосипедного хендмейду і багато-багато іншого можна почитати а також подивитися в блогах користувачів «ВЕЛОГЕНА».

Тут ви можете вести особистий щоденник, який буде доступний тільки у вас в блозі, посилання на який є на сторінці профілю. А також записи, які ви вважаєте будуть цікаві вашим друзям або іншим користувачам можна зробити доступними в загальному блозі, і таким чином поділиться своїми думками, враженнями або ідеями з велоспільнотою.

Більш того, на сайті реалізована можливість писати блоги від імені спільноти (команди, громадського об’єднання або клубу). Блогери можуть створювати командні пости, які будуть опубліковані на сторінці спільноти.

Ще однією особливістю блогів «ВЕЛОГЕНА», є можливість інтегрувати в них свої веломаршрути створені або імпортовані на «ВЕЛОГЕНІ». Таким чином, звіти про покатушки будуть мати наочність.

«Велокарти» і «Веломаршрути»

За допомогою сервісу «Веломаршрути» ви можете знайти цікавий і захоплюючий маршрут для своєї подорожі. Або ж, побудувати свій власний і поділитися ним з іншими велосипедистами.

А ось сервіс «Велокарти» — справжня знахідка для велотуриста, допоможе переглянути важливі об’єкти на маршруті, як джерела питної води, велопарковки, безкоштовний WIFI, банкомати, кемпінги та інша інформація, яка може знадобитися мандрівнику, що потрапив в незнайому місцевість. Також «Велокарти» виконують роль сіті-гіда для туристів.

Обидва ці сервіси працюють спільно і допоможуть вам подивитися якими шляхами їздили інші велосипедисти, оцінити їх враження та фотографії, а також подивитися які гео-мітки проставлені за маршрутом користувачами. Це допоможе краще зрозуміти з чим доведеться зіткнутися в дорозі і відзначити відрізки шляху, які вам сподобалися.

Інші корисні сервіси Велогена:

Проект постійно впроваджує все новий і новий функціонал, який покликаний розширити можливості велосипедистів і об’єднати учасників велоруху.

Соціальні проекти Велогена

Творці соціальної мережі «ВЕЛОГЕН» заявляють, що головне завдання проекту — це популяризація велосипедного руху та об’єднання велосипедистів. Саме тому вони прагнуть по можливості підтримувати різні соціальні проекти.

Bike Ukraine Family

Всі члени команди «ВЕЛОГЕНА» є велоактивістами і є членами в суспільної організації Bike Ukraine Family відомої своїми соціальними та велосипедними проектами.

«Залізна сотня»

У 2016 році «ВЕЛОГЕН» і Bike Ukraine Family стали організаторами всеукраїнського, крос-кантрійного веломарафону «Залізна сотня», який проходив індустріальними ландшафтами Кривого Рогу. В Залізній сотні брало участь 163 велосипедиста зі всієї України. Учасники подолали унікальну 100 кілометрову трасу, по кар’єрам і промисловим зонам. Всім учасникам дуже сподобалась незвична траса марафону і було вирішено проводити цей марафон щороку. Так в 2017 році марафон пройде 10 вересня посилання на сайт змагань. Запрошуємо прийняти участь!

«Велофорум-2016»

У тому ж 2016-му проект виступив генеральним партнером одного з найбільш значущих для України велоподій — міжнародній конференції «Велофорум-2016». Організаторами конференції виступили Асоціація велосипедистів Києва, USAID, Фонд Генріха Бьоля, Представництво Європейського Союзу в Україні, Європейська федерація велосипедистів та інші.

Щороку конференція збирає активістів, представників громадських організацій, бізнесменів, чиновників, містобудівників, архітекторів, заради обговорення велосипедного майбутнього України, обміну досвідом з іноземними колегами, а також для обговорення проблем, з якими стикаються активісти і шляхів їх вирішення.

У 2016 році «Велофорум» зібрав спікерів і гостей з різних країн Європи: Польща, Німеччина, Великобританія, Чехія, Білорусь, Бельгія та ін

Благодійні акції та підтримка соціальних проектів

Крім того, команда проекту активно приймає участь в організації благодійних та соціально-значущих акцій. Таких як «Критична маса», «Велодень». Регулярно підтримує збір коштів для дитячих будинків та щорічно бере участь у «Велопробігу Дідів Морозів».

Як бачимо головна особливість соціальної мережі велосипедистів «ВЕЛОГЕН» — це її потенціал. Вона може стати тим місцем, де будуть збиратися всі велосипедисти України в єдину велосім’ю і робити дійсно важливі зміни в українській спільноті.

Побажаємо команді «ВЕЛОГЕНУ» успішного розвитку проекту і хорошої аудиторії! Якщо Вам сподобався огляд цього проекту, запрошуємо випробувати сервіс і самим дати йому оцінку в коментарях. Посилання на сайт проекту: www.velogen.ua

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ