Велосипедисти добилися створення Робочої групи, що працюватиме над велодоріжками

18 жовтня 2007 року депутати Київради створили робочу групу, яка має опрацювати пропозиції Асоціації велосипедистів Києва та підготувати проекти рішень щодо створення в Києві інфраструктури для користувачів велосипедного транспорту. Робочу групу очолив депутат Київради Сергій Березенко, до якого Асоціація раніше звернулася з відповідним листом.

У своїх рекомендаціях Асоціація велосипедистів Києва запропонувала київський владі вже найближчими роками облаштувати п’ять магістральних велосипедних маршрутів довжиною 6-10 кілометрів кожен. Три з них мають з’єднати лівий та правий береги (по мостах Патона, Московському та Подільському мостовому переходу), один – пройти по Набережній, і ще один – через Труханів острів, від Московського мосту до Поштової площі.

Запропоновані велосипедні маршрути

У більшості випадків велодоріжки мають бути побудовані так, аби не зменшувати ширину проїжджої частини. Так, на мостах через Дніпро маловикористовувані пішохідні зони можуть бути перероблені на велосипедно-пішохідні доріжки. Крім того, пакет пропозицій містить рекомендацію спростити порядок індивідуального встановлення велосипедних стоянок біля закладів торгівлі та громадського обслуговування, який, на думку Асоціації, зараз є надто складним для власників цих закладів.

Асоціація велосипедистів Києва наголошує, що це перший випадок, коли тема створення інфраструктури для велосипедного транспорту отримала підтримку з боку міських органів влади.

Посилання на документи:

Облаштування велосипедних парковок в місті Києві (PDF, 580 kb)

Облаштування мережі велосипедних доріжок в Києві (PDF, 1,1 mb)

 

ПОДІЛИТИСЯ