Велоточка від АВК помандрувала на Схід України

Наприкінці жовтня на велоточці від АВК у трьох містах Луганської області можна було дізнатися про основні правила дорожнього руху, скористатися безкоштовним велопрокатом, поспілкуватися з волонтерами Асоціації та отримати рекомендації щодо промо велокультури.

Вихідні 20-22 жовтня активісти АВК Павло Кучапін та Марія Шененко провели, подорожуючи Луганщиною разом з Фестивалем “З країни в Україну”. Мета фестивалю – популяризація сучасної української культури. Зокрема, була нагода поговорити і про велокультуру.

У Старобільську, Кремінній та Лисичанську АВК пощастило познайомитися з місцевими велоактивістами та поділитися досвідом роботи з різними цільовими аудиторіями щодо популяризації велотранспорту в містах.

Традиційно, на велоточці всі охочі могли скористатися безкоштовним велопрокатом, поспілкуватися з велотренером та дізнатися основні правила дорожнього руху. Успішно пройшовши тест на знання ПДР,  відвідувачі отримували велосипедні права.

Окрім того, учасники від АВК мали нагоду презентувати київську організацію на “Містечку НДО” в межах фестивалю – майданчику для нетворкінгу та обміну досвідом між громадськими організаціми. Приємно було виявити, що декотрі з них дотичні до питань транспорту, інфраструктури та популяризації велоруху.

АВК дякує організаторам Фестивалю “З країни в Україну” за запрошення взяти участь та познайомитись з велоактивістами Луганщини.

Велоточка АВК відбулася за підтримки Представництва Фонду  ім. Гайнріха Бьолля в Україні.

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ