Вперше Велопрацедавцем року стала юридична фірма: історія успіху

Статус «Велопрацедавець 2017» отримала компанія EVERLEGAL — українська юридична фірма, яка пишається тим, що є «зеленою» та підтримує екологічні ініціативи. Саме вона виграла конкурс, який проводить Асоціація велосипедистів Києва для роботодавців.

У 2017 році EVERLEGAL переїхала в офіс у центрі Києва, де тепер займає шостий поверх бізнес-центру біля Софійської площі. У компанії працюють 23 співробітники.

Які велоумови в компанії

ЮФ EVERLEGAL перемогла в конкурсі “Велопрацедавець” як компанія, що має найкомфортніші велоумови для співробітників і заохочує їх користуватися велосипедом як видом транспорту. Офіс юридичної фірми має велопарковку з відеоспостереженням, а також душ. Компанія придбала і забрендувала корпоративні велосипеди, якими можуть користуватися працівники і гості фірми. Наразі велопарк компанії становить 6 велосипедів.

У планах на 2018 рік — презентувати особистий велосипед кожному співробітнику компанії після проходження навчання з велобезпеки руху. Нагадаємо, що всі учасники конкурсу «Велопрацедавець 2017» отримали подарунковий сертифікат на корпоративну Велошколу з безпеки руху від Асоціації велосипедистів Києва.

Хто в компанії став ініціатором велоумов в офісі? Навіщо це компанії?

Олександр Ружицький, партнер юридичної фірми EVERLEGAL:

Ми зробили не лише велопарковку та душ в офісі, але й корпоративні велосипеди. Юристам часто доводиться бути одночасно в декількох місцях. Велосипед допомагає вирішити для нас проблему мобільності: коли центр Києва стоїть в заторах, ми їдемо і приїжджаємо вчасно. До того ж, це бонус для працівників і клієнтів, що підвищує лояльність до бренду EVERLEGAL.

Чи підтримують корпоративну велокультуру співробітники? 

Співробітники юридичної фірми доволі часто користуються велосипедом, як в особистих потребах, так і для ділових зустрічей. Також колектив EVERLEGAL бере участь у флешмобах «Велосипедом на роботу», які проводить Асоціація велосипедистів Києва.

Олександр Ружицький, партнер юридичної фірми EVERLEGAL:
Пробував їздити на роботу, але з лівого берега на Поділ дещо далеко і не завжди зручно. Тож обрав наразі для себе найбільш оптимальну формулу – зберігаю велосипед в офісі та переважно їжджу по робочих питаннях у межах центру міста. Я досить часто приїжджаю в суд на своєму велосипеді, паркую його поруч із дорогими іномарками суддів, при цьому зустрічаю здивовані погляди, а буває і посмішки власників автівок чи просто перехожих. Напевно, незвично їм бачити адвоката в костюмі з краваткою на велосипеді. Але нічого, сподіваюся, що це незабаром стане нормою.

Фото: EVERLEGAL

Михайло Гурін, старший юрист:

Організація корпоративного велопарку стала черговою вдалою реалізацією нестандартних для нашого суспільства ідей наших партнерів. Користування велосипедом в умовах центра Києва дає змогу суттєво економити час. Приємно відзначити, що така практика знайшла позитивну оцінку не тільки колег, а й наших клієнтів, а деяким з них ще й допомогла своєчасно вирішити термінові для них питання. Разом з цим, актуальним лишається питання покращення велоінфраструктури міста та безпеки руху.

Конкурс на найкращий діловий лук під час осіннього флешмобу “Велосипедом на роботу” 22 вересня 2017 року. Фото: Тетяна Малих

Володимир Грунський, старший юрист:
Поїздка велосипедом дає можливість вибору, якого ви, зі зрозумілих причин, позбавлені при використанні публічного транспорту. Тому, коли я на велосипеді, завжди намагаюся їздити різними шляхами. Ви будете здивовані, скільки нового і цікавого можна побачити завдяки велосипеду навіть у місцевості, в якій ви давно проживаєте і яку б уже мали добре знати.

Нагадаємо, Велопрацедавець року — конкурс від Асоціації велосипедистів Києва, який відзначає бізнес за найкращі велоумови для співробітників. У 2017 році конкурс відбувся у восьмий раз. Переможцями конкурсу попередніх років були офіс групи компаній інтернет-торгівлі EVO.company (2016), ІТ-компанія ZEO Alliance (2015), ІТ-компанія Luxoft Ukraine (2014), 1+1 media (2013), ІТ-компанія Ciklum (2012), Melexis Ukraine – розробник інтегральних схем (2011), IT-компанія GlobalLogic Ukraine (2010).

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ