Як пояснити дітям, для чого велосипед у містах

Голова Асоціації велосипедистів Києва Богдан Лепявко популяризував велосипед серед дітей, які стали учнями в Німецькому цифровому дитячому університеті.

Як пояснити дітям, що велосипед робить місто комфортним для життя? Це вдалося голові АВК, який прочитав дві лекції на тему “Комфортне місто: чому європейські міста обирають велосипед” на відкритті Німецького дитячого університету в Києві. У листопаді 2017 року стартував Німецький цифровий дитячий університет Kinderuni – це безкоштовний освітній проект Goethe-Institut в рамках року німецької мови в Україні для дітей віком від 8 до 12 років. Він допомагає дітям знаходити відповіді на питання з різних сфер науки та в ігровій формі знайомить їх із німецькою мовою.

Цитата з лекції Богдана Лепявка “Комфортне місто: чому європейські міста обирають велосипед”. Взято з навчального посібника Kinderuni (стор.4), який зробив Goethe-Institut.

“Лекції пройшли цікаво і для мене: це були діти від 6 до 12 років, і задавали купу запитань. Вже знають, що автомобілі забруднюють місто, шкоду від заторів, вважають, що велосипед – це круто (і майже всі його мають). Було дуже приємно з ними спілкуватись”, – такі враження Богдана Лепявка.

Короткий зміст лекції можна знайти в розділі про факультет “Техніка” навчального посібника Kinderuni (стор.4), який зробив Goethe-Institut разом із запрошеними лекторами.

171025_Studienbuch_Kinderuni_BLOK_ua

Нагадаємо, навесні 2017 року голова Асоціації велосипедистів Києва Богдан Лепявко та велотренерка Марина Безносюк поспілкувались з найпрогресивнішими вчителями України на EdCamp Ukraine.

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ