Дослідження впливу перевищення швидкості на смертність і травматизм у ДТП

Дослідження має на меті розглянути міжнародний досвід щодо впливу швидкості на травматизм і смертність у ДТП для реалізації відповідних законодавчих змін в Україні. У дослідженні розкрито такі питання:

Для аналізу стану безпеки дорожнього руху було обрано європейські країни, які подібні до України за економічним та соціальним розвитком, географічним розташуванням (Польща, Румунія, Угорщина). Крім того, додатково включені до аналізу країни, які, на думку авторів, мають кращі практики та результати концепції Vizion Zero – нульової толерантності до смерті на дорозі (Фінляндія та Швеція).

Дослідження також містить огляд кращих практик українських міст у сфері безпеки дорожнього руху на прикладі Білої Церкви, Вінниці, Івано-Франківська, Києва, Львова і Маріуполя.

Автор: Дмитро Кочуков

Команда дослідження: Альбертас Тамашаускас, Анастасія Макаренко, Богдан Лепявко

Інтерв’ю та інформацію про українські міста надали: Станіслав Клименко (Київ), Ярослав Торба (Вінниця), Орест Олеськів, Павло Сирватка, Володимир Загрійчук (Львів), Мирослав Федорків (Івано-Франківськ), Віктор Кірін (Маріуполь), Сергій Коваленко (Біла Церква).

Редактура: Марина Блудша

Дизайн: Олена Зенченко

Дата випуску: 2022

Конспект презентації дослідження: Серед європейських країн лише Україна має нештрафоване перевищення швидкості 20 км/год

ПОДІЛИТИСЯ