10 промовідео про безпеку руху і культуру їзди на велосипеді

Громадська організація «Асоціація велосипедистів Києва» створила 10 промоційних відеороликів про безпеку руху і культуру їзди на велосипеді.

Відео ілюструють важливі правила дорожнього руху для велосипедистів, зокрема показують, як на велосипеді слід об’їжджати перешкоди, проїжджати регульовані і нерегульовані перехрестя та безпечно пересуватися по дорогах. Частина відеосюжетів спростовує поширені стереотипи про велосипед та демонструє переваги велосипеда як зручного, швидкого і безпечного виду транспорту.

Відеоролики є частиною кампанії «Велосипедом до школи», яка відбувається зараз в об’єднаних територіальних громадах і передбачає, зокрема, велошколу з безпеки руху і встановлення велопарковок для школярів.

«Відео може бути використано під час проведення позашкільних занять з безпеки дорожнього руху для того, щоб підвищити інтерес школярів до теми завдяки ігровому формату відеороликів, де подано різні правила поведінки під час руху велосипедом», – пояснює координатор кампанії «Велосипедом до школи» Дмитро Жигінас.

Кампанія «Велосипедом до школи» проходить у 5 об’єднаних територіальних громадах України (Лохвицькій, Якушинецькій, Корюківській, Білозірській і Коростишівській ОТГ) на території Полтавської, Вінницької, Чернігівської, Черкаської і Житомирської областей.

«Зелене світло для велоруху в громадах / Green Light for Cycling in Hromadas» реалізує Асоціація велосипедистів Києва за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Метою проекту «Зелене світло для велоруху в громадах» є покращення ставлення у громадах до велосипедного руху як економічного, сталого та привабливого транспорту для щоденних поїздок.

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ