АВК оновила рекомендації для тих, хто хоче встановити велопарковку

Асоціація велосипедистів Києва оновила порадник з рекомендаціями про облаштування велопарковок.

Буклет доступний онлайн і містить поради з розміщення та форми велопарковок біля магазинів, закладів харчування та офісів.

Ми вдячні депутатам Київської міськради за рішення, яке передбачає встановлення паркувальних велостійок біля закладів культури, освіти та охорони здоров’я, а також у парках і скверах. На жаль, у Києві станом на 2017 рік немає чітко виписаної процедури погодження встановлення велопарковок у місті, але сподіваємось, що це питання буде вирішено після ухвалення в Київраді проекту велоконцепції“, – заявили в Асоціації велосипедистів Києва.

У пораднику пропонуються оптимальні варіанти місця й форми гостьової велопарковки для клієнтів та для співробітників офісу, а також універсальні рекомендації для всіх парковок. Буклет має наочні ілюстрації, креслення та приклади, щоб допомогти зорієнтуватися у виборі зручних та безпечних велосипедних стійок. У рекомендаціях наводиться чинна наразі схема погодження в Києві та перелік виробників велопарковок в Україні.

Велопарковка біля одного з офісів 1+1. Фото: АВК

Порадник витримав вже друге перевидання, яке підготувала Асоціація велосипедистів Києва за підтримки Європейського Союзу та Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.

Як відомо, 21 листопада Київська міська рада ухвалила рішення, яке передбачає встановлення паркувальних велостійок біля закладів культури, освіти та охорони здоров’я, а також у парках і скверах.

Нагадаємо, Асоціація велосипедистів Києва закликає депутатів Київської міської ради ухвалити проект велоконцепції,  яка містить всю необхідну інформацію для створення велосипедної інфраструктури в Києві.

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ