Два десятки велоактивістів з 14 міст України пройшли тренінг в Карпатах

10-12 липня 2015 року в Україні вперше відбувся BikeCamp – тренінг для молодих активістів, які просувають велосипеди як засіб міського транспорту.

Протягом трьох днів 21 активісти і активістки активно вивчали методи й інструменти, щоб зробити свою діяльність і організації ефективнішими і успішнішими.

Сесія Насті Макаренко (АВК) про методи залучення волонтерів. Фото: Віктор Загреба

Стратегічна мета заходу – посилення політик сталого розвитку українських міст та активізація громадської участі в розробці та прийнятті рішень на місцях.

Робота у перший день кемпу. Ксенія Семенова про ідею табору. Фото: Віктор Загреба

Участь в тренінгу взяли відібрані на конкурсній основі активісти і активістки з таких міст як Вінниця, Полтава, Коломия, Вишгород, Миколаїв, Запоріжжя, Одеса, Боярка, Овруч, Артемівськ, Біла Церква, Харків, Івано-Франківськ та Київ.

День третій. Фото: Віктор Загреба

Участь у тренінгу була безкоштовною, однак учасники самостійно оплачували свої транспортні видатки. Захід був проведений вперше і спільно організований “Центром соціальних та ділових ініціатив” (м.Яремче) та Асоціацією велосипедистів Києва, за підтримки Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні. Тренінг відбувався на базі спортивно-оздоровчого табору “Курінь Довбуша” у селищі Ворохта Івано-Франківської області.

Обговорення можливих джерел фінансування. Фото: Роман Юхимчук

Під час навчання вони поглибили свої знання та здобули нові навички з важливих для організаційного розвитку тем: робота з волонтерами, місцевою владою, ЗМІ та спонсорами, розробка і менеджмент проектів, складання бюджетів, робота з донорами, фінансовий менеджмент, громадське лобіювання.

Підсумки роботи. Фото: Павло Панасенков

BikeCamp є частиною ширшого проекту цих організацій під назвою “Розвиток велотранспорту задля добробуту громад”, який співфінансується Європейським Союзом та підтримується Європейською федерацією велосипедистів. Проект має на меті підвищити якість та ефективність політики підтримки велотранспорту як на місцевому, так і на національному рівні. Наразі триває підготовка до наступного великого заходу для велосипедних активістів – міжнародної конференції “Велофорум”, що відбудеться 10-11 жовтня 2015 року у місті Кривий Ріг. Сайт форуму – www.veloforum.org.

Більше фотографій від учасників тренінгу на Фейсбуці: Ірини Садовнікової, Олексія Добрякова, Олександра Дем’янчука, Дмитра Жигінаса та Віктора Загреби.

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ