По Трухановому острову знову роїз’їжджають автомобілі: діємо

Попри заборонні знаки та протести, права пішоходів і велосипедистів на Трухановому острові далі порушуються. Пропонуємо писати скарги.

труханів пішохідна зона

Труханів острів є пішохідною зоною. Сюди дозволено заїжджати тільки автомобілям, що обслуговують об’єкти на острові, тим, хто там проживає, або людям з інвалідністю. Це правило регламентується відповідними дорожніми знаками, яких мало хто дотримується.

Після попереджувально-роз’яснювальної акції, яку провели активісти 14 червня 2014 року, автомобілі все одно їздять по острову вище дозволеної швидкості в 20 км/год.

На разі на в’їзді до острова чергують представники «Київтранспарксервісу», але це не ті люди, які можуть зупиняти водіїв за порушення правил дорожнього руху. Крім того, з їх слів, вони не можуть в повній мірі забезпечити пропускний режим на острів, оскільки в нас дуже низька культура серед водіїв. Про що вони також звертались до органів МВС.

Ми пропонуємо текст скарги, який можна направляти до ДАІ. Основна вимога – забезпечити безпеку на вул. Труханівській, здійснити заходи щодо запобігання порушення ПДР транспортними засобами та забезпечити чергування працівників ДАЇ біля в’їзду на Труханів острів (вул. Труханівська).

Фото: АВК

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ