Стартувала Літня Школа “Вулиці для людей” для урбаністів та інженерів-проєктувальників

11-17 липня у Києві відбувається Літня Школа “Вулиці для людей” за участі німецьких та українських фахівців. Відібрані 20 учасників та учасниць — інженери-проєктувальники, архітектори, працівники транспортних, архітектурних та будівельних департаментів муніципалітетів, студенти профільних спеціальностей, громадські активісти з різних міст України — протягом тижня будуть опановувати нові підходи транспортного та міського планування. 

12 липня о 9:00 за адресою вулиця Притисько-Микільська 5 відбудеться офіційне відкриття Літньої Школи. Участь у відкритті також візьме заступник голови КМДА — Олександр Густєлєв, який поділиться з учасникам інформацією про транспортну ситуацію та велоінфраструктуру у місті Києві. Лекційна частина Програми Літньої школи буде доступна для всіх. Розклад онлайн-трансляцій: https://bit.ly/3k3KJyJ

Запрошені експерти ознайомлять учасників з сучасними інструментами для дизайну вулиць, що допоможуть створювати доступні та комфортні вулиці в українських містах. Окремим фокусом Школи буде застосування ДСТУ 8906:2019 “Планування та проектування велосипедної інфраструктури”. 

Результатом цієї роботи стане залучення учасників до розробки рішень для частини місцевості Подолу між станціями метро Контрактова площа та Тараса Шевченка в Подільському районі міста Києва, а саме: створення концепцій для чотирьох обраних вулиць та напрацювання альбому типових рішень для міських кварталів цього району. Вони мають розширити бачення громадськості та органів місцевого самоврядування щодо можливих трансформації вулиць та взяті до уваги в майбутній роботі над ними.

«Українські міста та громади все частіше демонструють запит на якісні, безпечні, доступні  та комфортні для всіх користувачів вулиці. За останні декілька років, спостерігається тенденція на оновлення наявних нормативних документів, які є інструментами для інженерів та працівників органів місцевого самоврядування на шляху впровадження сучасних транспортних та містобудівних рішень. Попри появу нормативного підґрунтя фахівці зіштовхуються з різними перепонами на шляху реалізації проектів та появи якісного міського простору», — говорить Наталія Князева, координаторка Літньої школи. 

“Проведення Літньої школи – це внесок U-Cycle та партнерів у формування нової української школи інженерів, що проектують вулиці для людей – комфортні, безпечні та екодружні” – зазначає виконавча директорка U-Cycle, Анастасія Макаренко.  

Школа має на меті створити спільноту професіоналів, з різних регіонів країни, які використовують у своїй роботі сучасні підходи для появи доступного міського простору та комфортних вулиць в українських містах та громадах.

Теоретична частина програми транслюватиметься онлайн у Facebook-події Літньої Школи “Вулиці для людей” і буде доступна для всіх охочих. 

Проєкт реалізує U-Cycle (ГО “Асоціація велосипедистів Києва”) у партнерстві з Союзом українських студентів у Німеччині (СУСН), Департаментом транспорту КМДА, ГО “Центр екологічних ініціатив “Екодія”, за підтримки Center of International Migration and Development, за участі німецьких та українських експертів з німецькою освітою.

ПОДІЛИТИСЯ