АВК передала досвід велоактивістам з усієї України на Bike Camp

Координатори Асоціації велосипедистів Києва провели серію воркшопів для учасників освітнього табору для велоактивістів з усієї України Bike Camp, який пройшов 4-6 серпня в місті Яремче на Івано-Франківщині вже втретє.

У 2017 році Bike Camp об’єднав навколо теми змін у містах 14 активістів з громадських організацій Миколаєва, Кривого Рогу, Харкова, Хмельницького, Дрогобича, Львова, Тернополя, Чернівців. Мета проекту – підвищити якість та ефективність політики підтримки велотранспорту на місцевому та на національному рівнях.

Фото: Вадим Денисенко

Протягом трьох днів учасники Bike Camp: тренінг для велоактивістів у Карпатах за допомогою ігор, тренінгів та воркшопів навчалися, як:

Лекторами Bike Camp 2017 були представники Асоціації велосипедистів Києва (АВК) та Центру соціальних та ділових ініціатив м.Яремче (ЦСДІ).

“Bike Camp – це платформа для обміну досвідом і навчання необхідним компетенціям для того, щоб стати успішною та впливовою громадською організацією в Україні”, – пояснюють організатори, якими є АВК і ЦСДІ.

Фото: Вадим Денисенко

“Цього року я була на Bike Camp як одна з модераторів від Асоціації велосипедистів Києва: секції “Робота зі ЗМІ” та “Звітування ГО”. Для мене це стало нагодою переглянути свою роботу і зрозуміти, що і як я роблю. А ще – нагодою подивитися на це з перспективи інших велоорганізацій України. Навчання – це завжди обмін досвідом, а не одностороннє його передавання”, – розповіла медіакоординаторка АВК Марина Блудша.

“В перший день ми дізналися, як перейти від стану “стурбованих громадян” до стану “впливова організація”. Розробили кейси для роботи в групах, обравши тему, над якою працювали три дні. Після трьох чудових днів нам прийшлось збирати речі, та роз’їжджатися по своїх містах застосовувати отримані знання на практиці. Дякуємо організаторам за ці вихідні!”, – кажуть учасники Bike Camp з ГО “ВелоДрогобич” Маріна Шквиря та Іван Гуляк.

Захід відбувся за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ