Велотур «Зелене світло для велоруху в громадах» зібрав понад 400 людей

У суботу, 16 червня, велосипедний промотур відзначив початок проекту «Зелене світло для велоруху в громадах».

15 кілометрів від Кропивні до Коростишева в Житомирській області проїхали разом місцеві та гості Коростишівської громади: багато підлітків, батьки з дітьми, донори та партнери, які активно підтримують реформу децентралізації та регіональної політики в Україні, на чолі з віце-прем’єр-міністром і міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадієм Зубком.

Фото прес-служба Геннадія Зубка / Мінрегіон

«Велорух у громадах — чудова ідея, що має конкретну мету. Але одного бажання замало, потрібно розбудовувати велосипедну інфраструктуру і сьогодні це реально, бо децентралізація дала громадам необхідні фінансові ресурси», — заявив Геннадій Зубко. За його словами, велосипед стає все популярнішим серед українців одночасно як спорт, відпочинок та екологічний вид транспорту.

Фото прес-служба Геннадія Зубка / Мінрегіон

«Ми можемо багато говорити про децентралізацію і про те, що ми можемо зробити. Під час велотуру ми вже побачили нову опорну школу і створений культурний центр для молоді. Але, найголовніше – ми побачили ентузіазм молоді, яка здатна і гідна робити багато нових речей. Саме такий дух просуває і просуватиме далі реформи і в сфері децентралізації і на будь-яких інших рівнях. Велосипедний рух є справжнім трендом Європи і, це є майбутнім України», — заявив керівник програм співробітництва Представництва ЄС Беренд де Гроот.

Фото U-LEAD with Europe / Роман Пашковський

Фото прес-служба Геннадія Зубка / Мінрегіон

Фото прес-служба Геннадія Зубка / Мінрегіон

Велотур у Коростишівській об’єднаній громаді Житомирської області розпочався об 11:00 у селищі Кропивня та закінчився о 14:00 на центральній площі Коростишева, де розіграли в лотереї велосипед. Більше фото в Facebook.

Нагадаємо, Асоціація велосипедистів Києва відвідала 9 громад у Чернігівській, Житомирській, Черкаській, Полтавській і Вінницькій області в рамках проекту “Зелене світло для велоруху в громадах”.

Проект «Зелене світло для велоруху в громадах / Green Light for Cycling in Hromadas» реалізується Асоціація велосипедистів Києва за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ