Як і навіщо організовувати Велопарад дівчат: АВК ділиться досвідом

Координаторка волонтерів АВК Марія Шененко поділилася з білоруськими велоактивістами досвідом проведення Велопараду дівчат у Києві.

11 та 12 серпня в межах фестивалю “Між Сожем та Дніпром” та навчального велотабору в Гомельській області (Білорусь) співорганізаторка  Велопараду дівчат #KyivCycleChic розказала місцевим велоактивістам, якими є причини та передумови того, що жінок на велосипедах у місті досі набагато менше, ніж чоловіків і як промо- та адвокаційні заходи сприяють збільшенню числа користувачок велосипеда. Адже, за результатами останнього підрахунку  Асоціації велосипедистів Києва, кількість дівчат на дорогах Києва усе ще не переважає 14% жінок у будній иа 21% у вихідний дні.

“Велопарад дівчат є тією подією, яка об’єднує велосипедисток і робить їх більш видимими та допомогає сісти на велосипед навіть тим, хто досі не може на це наважитись, – впевнена координаторка. – Велопарад дівчат дає змогу проїхатись по місту безпечно, зручно та красиво – у стилі #KyivCycleChic – тобто у повсякденному, а не в спортивному одязі та на звичайному велосипеді. Це вже восьмий Велопарад дівчат, і він став київською традицією, на яку учасниці чекають щороку”.

19 серпня о 12.00 у Мінську (Білорусь) відбудеться квітковий велозаїзд “Веломісс” у форматі “велосипедний шик”, покликаний так само, як і в Києві, надихнути дівчат у Білорусі частіше обирати велосипед для поїздок містом. Під час велозаїзду відбудеться конкурс “Веломісс”, взяти участь у якому можна, попередньо зареєструвавшись. Під час події також буде розважальна програма з конкурсами та приємними сюрпризами для учасників.

Організатори велозаїзду – велосипедним клубом “Мінськ” спільно з Мінським велосипедним товариством в межах велогонки EUROPE TOUR UCI «Гран-прі Мінська».

ПОДІЛИТИСЯ