Зелене світло для велоруху в громадах, або Голландія поруч

Асоціація велосипедистів Києва вирушила в об’єднані територіальні громади, щоб познайомитись і запропонувати співпрацю в рамках проекту «Зелене світло для велоруху в громадах».

Проект містить декілька компонентів, зокрема кампанія розвитку велосипедного руху серед школярів у різних громадах та серія планових воркшопів для просування, проектування та будівництва велосипедної інфраструктури в громадах.

Біля шкіл, лікарень і державних установ багато велосипедів, але велопарковки є не всюди.

Наприкінці травня і на початку червня команда АВК відвідала Корюківську ОТГ у Чернігівській області, Коростишівську ОТГ у Житомирській області, Білозірську в Черкаській і Гребінківську, Глобинську, Лохвицьку, Пирятинську в Полтавській області. Планується також візит у Вінницьку область.

У громадах України з населенням 10-15 тисяч велосипед є основним видом транспорту.

Ми ще раз переконались, що Голландія поруч, бо в міських і сільських громадах України з населенням 10-15 тисяч велосипед є основним видом транспорту. Біля шкіл, лікарень і державних установ вдень багато велосипедів. При цьому велопарковок біля шкіл майже ніде немає, а велоінфраструктри немає зовсім. Також є багато питань про безпеку руху. Тому наш проект «Зелене світло для велоруху в громадах» є актуальним для українських громад. У рамках проекту ми зможемо співпрацювати з 5 громадами по активності “Велосипедом до школи” і з 5 громадами по плануванню веломережі. У жовтні 2018 року планується воркшоп та технічні візити для керівництва ОТГ на міжнародну конференцію “Велофорум” в Івано-Франківську, співорганізатором якої є Асоціація велосипедистів Києва.

Відбір громад для участі в програмах “Велосипедом до школи” і плануванні веломережі ще триває. А от у конкурсі грантів на проведення Європейського тижня мобільності можуть взяти участь усі громади України та громадські організації, зареєстровані на території ОТГ. Подача заявок на конкурс триває до 18 червня, деталі на сайті конкурсу: http://www.mobilityweek.org.ua/

Більше фото дивіться у фотоальбомі.

Проект «Зелене світло для велоруху в громадах / Green Light for Cycling in Hromadas» реалізується Асоціацією велосипедистів Києва за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Більше про проект читайте тут.

Нагадаємо, початок проекту «Зелене світло для велоруху в громадах» відзначить велосипедний промотур у Коростишівській об’єднаній громаді Житомирської області в суботу, 16 червня, за участю міністра.

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

ПОДІЛИТИСЯ